geam_termopan_24584

Cum alegi corect ferestrele termopan pentru locuinta ta?

Ferestrele termopan sunt foarte populare si numarul caselor care nu sunt echipate cu o astfel de solutie este in continua scadere. Succesul acestui tip de geam este dat de calitatile sale superioare, conturate de o izolatie fonica foarte buna, o izolatie termica foarte buna si o estetica atractiva.

Achizitia unei ferestre termopan nu este intotdeauna simpla. Pe piata exista o diversitate uriasa de solutii, oferite atat de producatori, cat si de magazinele care comercializeaza profilele, incat alegerea trebuie sa tina cont de o serie de criterii. Pentru a putea intelege mai bine aceste criterii, trebuie sa intelegi, in primul rand un lucru de baza:

Ce este un geam termopan?

Tehnologia unui astfel de geam este relativ simplu de inteles, practic, acesta defineste doua sau mai multe foi de sticla lipite perimetral cu ajutorul unei baghete de aluminiu si a unor sigilanti din membrana cauciucata. Scopul intregului proces de lipire este acela de a obtine un geam ce izoleaza foarte bine din punct de vedere termic, reusind totusi sa pastreze transparenta suprafetei vitrate.

Ce trebuie sa ai in vedere la alegerea unui geam termopan?

Daca ideea de a intra prea mult in detalii tehnice nu te incanta prea tare, trebuie sa ai in vedere modul in care alegi furnizorul si modul in care alegi producatorul. 

In ceea ce priveste furnizorul lucrurile sunt destul de simple:

  • Urmareste sa cumperi din magazine in care alti cumparatori au incredere. Poti gasi cu usurinta review-uri pe retele de socializare si pe forumuri de specialitate si iti poti da seama destul de simplu daca sunt review-uri adevarate sau nu.

  • Poarta o discutie cu reprezentantii magazinului din care urmeaza sa cumperi. Un suport bun este esential si iti poti da seama de calitatea lui inca de la primul contact cu firma pe care ai ales-o.

  • Asigura-te ca primesti servicii complete. Achizitia unei ferestre termopan nu inseamna doar achizitia unui produs fizic, ci si a unor servicii. Pentru a te bucura din plin de calitatile acestei ferestre trebuie sa te asiguri ca primesti toate serviciile ( masuratori, montare si asistenta la alegere ) si toate componentele.

Pretul este si el un element de care trebuie sa tii cont, insa nu este elementul decisiv. O fereastra termopan poate sa reziste pana la 25 de ani, asadar, este o investitie pe termen lung pe care trebuie sa o faci cu cap.

In ceea ce priveste producatorul, noi comercializam prodse Salamander si Rehau, care sunt cele mai moderne solutii din domeniu. Evident, exista si alti producatori in care poti avea incredere, insa din recomandarea noastra este sa te orientezi spre aceste doua branduri, deoarece echilibrul intre calitate si pret este unul superior.